Iasi un revelion ca un basm de iarna Senior voyage autocar

Romania

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Bucuresti – Iasi (aprox. 390 km)

Pornim spre Iasi, unde gazdele ne intampina calduros cu tuica fiarta si colac moldovenesc. Ne bucuram de timp liber pentru o vizita la unul dintre muzeele valoroase ale orasului si de atmosfera de iarna din centrul orasului.


ziua 2

Castelul Sturdza si Cramele Bucium (aprox. 130 km)

Fie alegi sa ramai in Iasi, fie te inscrii la excursia optionala care iti va dezvalui minunile din imprejurimile Iasiului. Vom afla impreuna fascinantele povesti ale familiior de boieri din Moldova, cu istoria lor si felul tihnit de trai, cu intrigi si legaturi nebanuite. Vizitam domeniul Sturdza din Miclauseni si ne bucuram de un tur ghidat al unuia dintre cele mai romantice castele din Moldova. Lucrurile nu se opresc aici, caci o surpriza se pregateste la castel! Vom fi intampinati de un grup de colindatori, care sa ne ureze un An Nou cu sanatate si belsug si ne incalzim cu “ceaiul casei”, pregatit din frunzele de Ginko Biloba, culese de maicutele de la Miclauseni din parcul dendrologic al domeniului. Incheiem ziua festiv, cu o oprire la Cramele Bucium si o degustare a savuroaselor vinuri.



ziua 3

Tur de Iasi – Petrecere de Revelion

Dupa un mic dejun copios, ne asteapta un tur al Iasului. Poposim la Bojdeuca lui Creanga, vizitam Parcul Copou si Teiul lui Eminescu, admiram Palatul Culturii, Piata Unirii, Casa Dosoftei si Biserica Trei Ierarhi. Palatul Roznovanu, Strada Lapusneanu, Universitatea Al. I. Cuza si multe alte obiective ne tin atentia treaza. Dupa-amiaza, ne tragem sufletul si ne pregatim pentru petrecerea de Revelion. Cina festiva este insotita de mancaruri delicioase, pachet de bauturi, muzica si momente folclorice. La multi ani!


ziua 4

Manastirile Iasului – Cina festiva

Dormim pana mai tarziu si ne dregem cu bunatati moldovenesti, amintindu-ne seara trecuta. Ne bucuram de prima zi din Noul An si ne punem sangele in miscare cu o plimbare in decorul de basm al manastirilor fortificate ale Iasului. Golia si Cetatuia sunt locuri parca decupate din forfota urbana, oaze de pace sufleteasca si stare de bine. Incheiem cu o plimbare la asa–numitii "Plopi fara sot" de pe dealul Bucium, un palc de plopi din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospatau si beau vinul prieteniei Eminescu si Creanga. Seara ne asteapta cu un carnaval vesel, condimentat cu preparate festive si muzica.
ziua 5

Iasi - Bucuresti (aprox. 390 km)

Ne pregatim de plecarea spre casa, cu tolba plina cu amintiri minunate.

Descriere

Un Revelion de basm in orasul-bijuterie, Iasi! Cladiri superbe, oameni veseli si zambitori, stradute pitoresti si piete mari unde uiti notiunea timpului si unde fiecare pas te poarta catre un alt crampei de istorie sau de legenda. Un loc unde traditionalul si cosmopolitul, stravechiul si modernul petrec la aceeasi masa. Ceea ce iti dorim si tie!

 

Bine de stiut

• Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

• Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

• Obiectivele turistice isi rezerva dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sarbatorilor legale.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

• Excursia optionala se organizeaza pentru un minim de 30 de persoane si se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

 

Hotel Bellaria 4*

Localizare Hotelul Bellaria beneficiaza de o locatie frumoasa intr-o zona rezidentiala linistita din Iasi, in apropiere de centrul istoric al orasului. Hotelul ofera servicii de inalta calitate si facilitati de ultima generatie intr-o ambianta cu design unic. Fiecare etaj este zugravit in culori diferite, cu decoratiuni interioare alese cu grija si cu excelente lucrari de arta romanesti.

Facilitatile hotelului Restaurantul Rustic este decorat in stil traditional moldovenesc si ofera specialitati regionale. Ciorba radauteana, sarmalutele in foi de varza si vita de vie, pastrama de oaie, tochitura moldoveneasca si coltunasii sunt doar cateva dintre bunatatile listate in meniul restaurantului. Internet wireless este disponibil in intregul hotel si este gratuit.

Facilitatile camerelor Mobila din lemn masiv, lenjeria fina si microclimatul individual controlat asigura un sejur relaxant. Camerele sunt dotate cu televizor LCD si telefon. Baie cu marmura spaniola reflecta bunul gust si este echipata cu uscator de par, cosmetice, halat si papuci.

 

Excursii optionale Castelul Sturdza si Cramele Bucium: 25 euro/ persoana (tariful include degustarea de vinuri; biletul de intrare la crama si castel nu este inclus in tarif)

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Imaginile si textele folosite pe acest site au caracter informativ.