India - Nepal 2018 / India


Itinerar

 • Ziua 1. București –Delhi 

       Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul  cu escala,  spre Delhi.  După aterizarea în Delhi, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel de 4* in Delhi.

 

 

 • Ziua 2.  Delhi

       După un somn odihnitor şi servirea micului dejun, începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local.  Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandni Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere.

 

Moment de răgaz :

Pentru o experienţa locală inedita vă invităm la o scurtă  o plimbare cu ricşa prin piaţa Chandni Chowk, unde vei avea ocazia să interacţionezi cu localnicii.

 

Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul şi al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.  Întoarcere la acelaşi hotel pentru cazare.

 

 • Ziua 3. Delhi – Jaipur

       Mic dejun. Plecare spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului britanic Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar  cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Sosire şi cazare la Jaipur la hotel 4*. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazarul Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Întoarcere la hotel pentru cazare.

 • Ziua 4. Jaipur

Mic dejun. Începem vizita dimineaţa devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat.

Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost  construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh  ca  parte din Palatul Orașului  cu funcția de zenana - camerere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel cladirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului Vishnu şi consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranţă religioasă, construit de soţii Birla, ce s-au născut şi au încetat din viaţă opt decenii mai tărziu, în aceiasi luna şi în acelaşi an.  În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai intai la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului  vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte încă drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi  continuăm cu  Jantar Mantar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în  secolul al XVIII-lea.  Cazare la acelaşi hotel din Jaipur.

Moment de răgaz:

         Vă invităm să participaţi la un program de cântece şi dansuri jaipureze organizat la un restaurant local. Spectacolul de sunete şi culoare este acompaniat de un meniu de preparate tradiţionale locale.

                   

 • Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra 

         Mic dejun. Deplasare spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4*.

 

 • Ziua 6.   Taj Mahal – Sikandra - Delhi

       Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Înscris  în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul şi cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, ca “ o lacrimă de dragoste pe obrazul timpului “. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, sosire în Delhi. Cazare la hotel 4*.

 

 • Ziua 7.  Delhi - Kathmandu

            Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu, oraș plin de artă, cultură și tradiții milenare. Nu degeaba Nepal a fost desemnată una dintre cele mai bune destinații pentru aventură din lume, este un ținut unic, cu munți acoperiți de zăpadă, steaguri de rugăciune care flutură nestingherite și iaci curioși. Ajunşi în capitala nepaleză ne întălnim cu ghidul local şi începem turul de oraş. Prima noatră oprire este Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hindu din lume dedicate zeului Shiva, parte a patrimoniului universal UNESCO.  Templul a fost ridicat începând cu secolul al V-lea, aici nu pot intra decât hinduiştii, iar cei de altă religie se pot bucura de priveliştea sa de neuitat de pe malul opus al râului. Continuăm cu Marea Stupă Boudhanath, cel mai mare templu budist din afara granițelor Tibetului. Este o construcţie albă, simplă, masivă, mult mai mare în realitate decât imaginea pe care o redau fotografiile – are 40 metri înălţime şi 100 m diametru. Practic ea se înalţă peste toate clădirile din jur, iar ochii lui Buddha, pictaţi deasupra domului, par că veghează protectori asupra liniştii oraşului şi a locuitorilor lui. Asistăm la un spectacol fascinant şi observăm călugarii şi pelerinii care îşi rostesc rugăciunile în timp ce înconjoară stupa în sensul acelor de ceasornic şi învârtesc roţile de rugăciune. Si peste tot steaguri tibetane de rugaciune inscriptionate cu mantre, a caror energie pozitiva vantul o poarta peste tot in lume. Fiecare din culorile acestor steaguri reprezinta unul din cele cinci elemente esentiale: galben – pamantul, verde – apa, rosu – focul, alb – aerul si albastru pentru spatiu.

 

Moment de răgaz:

Este timpul pentru o experienţă inedită. Trecem pragul unei mănăstiri unde vom avea ocazia să primim binecuvântarea din partea unui călugar budist.

Ne continuăm programul nostru şi vom vizita  Galeria Thanka, unde putem admira celebrele picturi budiste şi pe călugări în timp ce pictează. Pe seară, ne îndreptăm spre hotel. Cazare hotel 4*.

 

 • Ziua 8.  Kathmandu - Patan

Astăzi explorăm pitorescul Kathmandu într-un tur de oraș, care începe cu Piața Durbar situată în fața vechiului Palat Regal, fosta reședință a familiei monarhice. A fost una din cele trei piețe regale din Valea Kathmandu în Nepal, care sunt astăzi protejate de UNESCO. Înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari, piața și-a păstrat farmecul chiar și după devastatorul cutremur din 2015.

Vedem și Stupa Swayambhunath, cunoscută drept templul maimuțelor pentru că o parte a acesteia este locuită de simpaticele animale. Ridicată acum 2.500 de ani, oferă o panoramă surprinzătoare a văii Kathmandu.

 

Moment de răgaz :

Astăzi vom avea parte de două experiențe cel puțin interesante. Mai întâi, ne vom plimba cu renumita ricșă locală, de la Hanuman Dhoka până la Thamel, pe străduțe presărate cu magazine de mirodenii și suveniruri nepaleze. După aceea, vom avea parte de momente de relaxare profundă ascultând bolurile cântătoare tradiționale, care au fost inventate de călugării budiști atât pentru întreținere fizică, cât și spirituală.

După amiază vom porni spre Patan, un paradis al culturilor budhistă și hindu, supranumit “Orașul Frumuseții”. Este cunoscut pentru moştenirea sa culturală, mai ales pentru tradiţiile care încă se păstrează. Patan este numit si oraşul festivalurilor şi al sărbătorilor, al artei fine şi al fabricării de statuete sculptate.

Seare ne întoarcem in Kathmandu pentru cazare la acelaşi hotel.

 

 • Ziua 9.  Kathmandu – Bhaktapur - Nagarkot

       Dis de dimineață  vă propunem un program optional inedit : Zbor peste Himalaya! Aveţi ocazia de a zbura deasupra “Acoperișului Lumii”. Veti avea parte de un spectacol fascinant, care vă va stârni emoție și adrenalină. Cei mai înalți și întinși munți de pe glob, Himalaya impresionează cu păduri înverzite ascunse de o mare de ceață și construcții îndrăznețe care simbolizează încercarea omului de a „îmblânzi” natura.

       După micul dejun, vizităm Bhaktapur, un adevărat muzeu în aer liber, renumit pentru eleganța și capodoperele sale arhitectonice. Vedem cele mai remarcabile clădiri, printre care „Palatul celor 55 de ferestre”, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, Templul Shiva, cât și Templul Nyatapola, care este cea mai înaltă pagodă din Nepal.

        Moment de răgaz:

Considerat unul dintre cele mai interesante locuri din Bhaktapur, Piaţa Olarilor, este un obiectiv ce nu poate lipsi din programul nostru. Aici se pot admira şi cumpara obiecte de ceramică, adevărate opere de artă ale meşterilor locali... şi de ce nu.... sa asistăm la o lecţie demonstrativă de realizare a acestora.

 

Ne îndreptam apoi spre Nagarkot, refugiu de vară al familiei regale și al aristocraților. Aflat la o atitudine de 2.175 de metri, oferă un punct de observație minunat asupra munților, iar dacă este senin se observă cel mai înalt munte al lumii, Everestul. Cazare la hotel de 4*.

 

 • Ziua 10.   Nagarkot - Kathmandu

         Ar fi păcat să plecăm din Nagarkot fără să avem parte de un scurt program de drumeţie. Pentru că ne aflăm într-o locaţie impresionantă vă propunem o scurtă evadare în natură. Plecăm din Telkot și urcăm pe cărări bătătorite de turiști captivați de frumusețea zonei.  Apoi plecăm spre Kathmandu. La sosire, avem timp liber pentru a căuta cele mai frumoase suveniruri pentru cei dragi. Cazare la hotel 4*.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

         Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară nepaleză“?  (optional).

Te invitam la  un  restaurant local  unde ne vom petrece ultima seară împreună.  Meniul nepalez este alcătuit din preparate simple, naturale, asezonate din belşug cu ardei iuţi, usturoi, curry, ghimbir, actorii principali fiind fasolea roşie, lintea, orezul şi spanacul.

În timp ce ne  delectăm cu preparatele culinare deosebite, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

 

 • Ziua 11.   Kathmandu - Bucuresti

         Dupa micul dejun avem transfer la aeroportul din Kathmandu pentru zborul cu escala spre Bucureşti. Încărcaţi cu multe amintiri aterizăm in Bucureşti pe aeroportul Otopeni dornici să le împărtăşim celor dragi din experienţele noastre trăite în această frumoasă excursie.

 

Bine de Ştiut

 •   Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 •   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •    Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •   Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
 •   Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 •   Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 •   Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •   Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 •  Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor
 •   Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
 •   Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
 •   Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide  se va plăti suplimentul de single


Informații

Acte necesare pentru obtinerea vizei pentru India :

 • Formularul pentru viză completat;
 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
 • Copie în format electronic după prima pagină din paşaport  cu detaliile personale : nume, data naşterii, numărul de paşaport, etc.
 • Copie după cartea de identitate;
 • Dacă aţi mai avut viză de India aplicată pe un alt paşaport, copie după acesta;
 • Asigurarea medicala valabilă pe perioada călătoriei;
 • O fotografie tip paşaport, în format digital color, pe fundal alb.

 

Note :

 • Viza se obţine în minim 5 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Actele se vor depune la sediul agenţiei la maxim 3 zile de la înscriere, nu mai târziu de 12 zile înaintea plecării. Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însa acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obţinerea vizei.

 

 • Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Oferta

Pret final 2 Adulti , 10 Nopti , 10.09.2019 -20.09.2019

Promo

Masa:
Mic dejun
Pret 3 356 €
DISPONIBIL

Alte detalii: Plecare din Bucuresti / Avion

LA CERERE = Pentru aceasta oferta va putem comunica disponibilitatea in maxim 48 de ore din momentul in care faceti rezervarea online
DISPONIBIL = Pentru aceasta oferta avem locuri disponibile si va putem confirma disponibilitatea imediat dupa ce efectuati rezervarea online

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti - Delhi si Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală (orarul de zbor se poate modifica)
 • Taxele de aeroport
 • Bilet de avion Delhi - Kathmandu
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului
 • Transferuri aeroporturi - hoteluri - aeroporturi
 • 10 nopţi de cazare in hoteluri de 4*
 • 10 mic dejunuri
 • Spectacol de sunet şi culoare in Jaipur, include şi cina
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate in program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate in program
 • Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni Chowk din Delhi
 • Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber in Jaipur
 • Vizită la o mănăstire nepaleză
 • Plimbare cu ricşa in Kathmandu de la Hanuman Dhoka pană a Thamel
 • Participare la spectacolul bolurilor cantătoare tibetane Lecţie demonstrativă de realizare a ceramicii î
 • n Bhaktapur
 • Asigurare medicală de călătorie şi storno
 • Ghizi locali
 • Conducător de grup roman Taxa de viză + procesare pentru India 55 euro (se achită la inscriere)

Servicii neincluse

 • Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeorport in Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport
 • Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamndu
 • Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi,se achită la faţa locului
 • Excursiile opţionale pentru minim 20 persoane
 • Alte servicii decat cele menţionate in program
 • Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti - Delhi si Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală (orarul de zbor se poate modifica)
 • Taxele de aeroport
 • Bilet de avion Delhi - Kathmandu
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului
 • Transferuri aeroporturi - hoteluri - aeroporturi
 • 10 nopţi de cazare in hoteluri de 4*
 • 10 mic dejunuri
 • Spectacol de sunet şi culoare in Jaipur, include şi cina
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate in program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate in program
 • Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni Chowk din Delhi
 • Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber in Jaipur
 • Vizită la o mănăstire nepaleză
 • Plimbare cu ricşa in Kathmandu de la Hanuman Dhoka pană a Thamel
 • Participare la spectacolul bolurilor cantătoare tibetane Lecţie demonstrativă de realizare a ceramicii î
 • n Bhaktapur
 • Asigurare medicală de călătorie şi storno
 • Ghizi locali
 • Conducător de grup roman Taxa de viză + procesare pentru India 55 euro (se achită la inscriere)

Servicii neincluse

 • Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeorport in Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport
 • Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamndu
 • Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi,se achită la faţa locului
 • Excursiile opţionale pentru minim 20 persoane
 • Alte servicii decat cele menţionate in program
 • Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).


Configureaza oferta
Se verfica preturile. Va rugam asteptati!