RUSIA 2021 - Transsiberianul

Rusia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:20, pentru imbarcare pe cursa companiei AEROFLOT, cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 16:25. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova. Cina la restaurantul hotelului.


ziua 3

Mic dejun. Timp liber in Moscova. De-a lungul timpului, Moscova s-a dezvoltat semnificativ si a devenit unul dintre cele moderne orase ale Rusiei. Astazi, capitala Rusiei ofera o varietate imensa de atractii turistice interesante si oportunitati de distractie multiple. Exista mai mult de 60 de muzee care asteapta sa fie explorate, parcuri, strazi si restaurante frumoase. Moscova nu lasa pe nimeni indiferent si ramane misterioasa si atragatoare pentru toti vizitatorii ei. Optional, puteti vizita Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta al Rusiei. Dupa-amiaza, se poate opta pentru o croaziera pe raul Moscova. In cursul serii, transfer catre gara pentru imbarcare in tren cu destinatia Kazan. Plecare din Moscova la ora 20:50. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.


ziua 5

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer catre gara pentru imbarcare pe tren. Plecare din orasul Kazan la ora 05:40 dimineata. In cursul zilei vom calatori cu trenul si vom ajunge in Ekaterinburg in jurul orei 18:00. Transfer de la gara si tur panoramic de oras cu ghid local unde vom admira principalele atractii: biserici datand din secolele XVIII-XIX, piata centrala cu muzeele ei, gradina de pietre pretioase cu o colectie numeroasa de minerale din muntii Ural. Veti putea urmari dezvoltarea arhitecturii ruse de la stilul clasic al secolului XVII, pana la constructivismul sovietic si stilul modern. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Ekaterinburg.


ziua 2

Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam orasului Moscova unde vom avea un tur panoramic de oras ce include: Piata Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat, precum si alte obiective emblematice ale actualei capitale. Continuam vizita orasului cu o plimbare de o ora cu metroul moscovit, atractie turistica de prima mana, in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii. Timp liber pentru plimbari sau vizitarea catedralei Sfantului Vasile (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup, pret informativ: 10 EURO/persoana). Continuam cu vizitarea uneia dintre cele mai cunoscute atractii ale Moscovei, Complexului Kremlin (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova.


ziua 4

Vom sosi in orasul Kazan, capitala Tatarstanului, in jurul orei 08:00 dimineata. Transfer la un restaurant local pentru mic dejun. Continuam cu un tur paroramic al orasului Kazan, candva capitala a puternicului hanat al tatarilor inainte ca acesta sa fie anexat Imperiului Rus, dupa cucerirea lui de catre Ivan cel Groaznic in anul 1552. Aproape 500 de ani, orasul a reprezentat o combinatie a ambelor mosteniri, tatare si ruse. A ramas un oras bilingv cu semne in ambele limbi, tatara si rusa. Orasul gazduieste numeroase atractii culturale si istorice. Vom vizita Kremlinul - considerat bijuteria orasului, dovada a continuitatii istorice si a diversitatii culturale tatare, inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom continua cu Moscheea Qol Sharif (construita initial in anul 1552), principala moschee a Tatarstanului si unul dintre cele mai mari temple musulmane din Europa. Reconstruirea ei a durat aproape 10 ani, intre anii 1996-2005. Astfel, un frumos complex arhitectural a fost ridicat pe locul legendarei moschei, care a fost distrusa in timpul asaltului orasului Kazan de catre armatele lui Ivan cel Groaznic in anul 1552. Structura moscheii este simetrica, existand doua pavilioane, si este asemanatoare cu arhitectura cladirii fostei scoli militare, situata langa moschee. In aceasta cladire pot incapea 1500 de oameni in acelasi timp. Incheiem turul cu vizitarea Templului Ecumenic (al tuturor religiilor), situat in satul Arakchino, langa orasul Kazan. Fondat in anul 1994, templul combina elemente arhitecturale ale tuturor religiilor importante ale lumii: crestinismul, islamul, budismul, hinduismul si chiar politeismul maya. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Kazan.


ziua 6

Dupa micul dejun vom preda camerele si vom incepe programul de vizite. Locatia orasului Ekaterinburg este unica, aici fiind granita dintre Europa si Asia. Astazi vom admira obeliscul care simbolizeaza granitele celor doua parti ale lumii. Acest loc este faimos nu numai pentru turisti, dar si pentru tinerii casatoriti care vin aici, dupa cum spune traditia, sa faca o fotografie amuzanta si sa lege o panglica purtatoare de noroc aproape de monument. Vom vizita Manastirea Ganina Yama, inchinata Sfintilor, construita pe locul unde s-au intamplat in trecut evenimente tragice. Exact aici, au fost aduse in anul 1918, trupurile ultimilor membri ai familiei tariste, dupa uciderea lor in casa Ipatiev. Acum este un loc sacru pentru toti pelerinii din toata Rusia. Pe teritoriul manastirii sunt sapte biserici de lemn, cate una pentru fiecare membru decedat al familiei tariste. Continuam cu biserica ortodoxa moderna care a fost construita in anul 1990 in onoarea familiei imperiale Romanov. Aceasta este situata pe locul unde ultimul tar al Rusiei, Imparatul Nicholas II si familia lui au fost ucisi in anul 1918 de catre bolsevici in timpul Razboiului Civil Rus. Aceasta biserica este simbolul unuia dintre cele mai importante evenimente din istoria Rusiei, sfarsitul monarhiei si inceputul perioadei sovietice. Exista alte doua biserici in complex, total diferite. Una are multe geamuri si este foarte luminoasa, iar cealalta este intunecata - nu are niciun geam, simbolizand memoria casei Ipatiev. In continuare, vom vizita muzeul dedicat ultimelor zile de viata a familiei Romanov. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Krasnoyarsk. Plecare din Ekaterinburg in jurul orei 21:40. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.


ziua 7

In cursul zilei vom calatori cu trenul, admirand de la ferestrele trenului peisajele minunate. Noapte in tren, in cusete de 4 locuri.


ziua 8

Sosim in orasul Krasnoyarsk in jurul orei 08:45. Transfer la hotel pentru mic dejun si cazare (early check-in). Timp liber o ora pentru odihna. Astazi vom face o excursie la Rezervatia Naturala Stolby si in parcul de agrement Bobrovy Log (pranzul este inclus si se va servi la pachet, picnic in aer liber). Parcul Bobrovy Log este situat intr-un cadru natural fascinant, la marginea padurii; aici vom urca cu telescaunul pana la punctul de observare de unde vom avea o panorama asupra orasului si imprejurimilor. Transfer catre rezervatia naturala Stolby pentru o plimbare prin padure (4-5 km), in mijlocul naturii, unde vom admira un ansamblu de stanci cu o vechime de milioane de ani care face ca acest loc sa fie considerat unul dintre cele mai impresionante din Siberia. Fiecare stanca are un aspect unic, avand chiar si cate un nume (Bunicul, Elefantul, Vulturul, Cetatea sau Poarta Leului fiind cateva dintre ele). Vom renevi in oras in jurul orei 18:30 pentru pregatirea si gustarea unui deliciu traditional, pelmeni - o umplutura din carne tocata invelita intr-un aluat subtire, nedospit si care se serveste cu smantana. Cazare la hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar in Krasnoyarsk.


ziua 9

Mic dejun. Krasnoyarsk este unul dintre cele mai frumoase orase din Siberia datorita cadrului natural inconjurator, precum si al numeroaselor cladiri si monumente culturale distinctive. Turul panoramic ne va permite sa admiram principalele atractii turistice ale orasului: multitudinea de sculpturi gratioase si unice care decoreaza spatii deschise deosebite, precum Piata Teatrului, Piata Revolutiei sau Piata Pacii; cladiri emblematice, precum Biserica Paraskeva Pyatnitsa si Universitatea; podurile care impresioneaza atat prin lungimea lor cat si prin designul acestora. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Irkutsk. Plecare din Krasnoyarsk in jurul orei 13:20. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.


ziua 10

Sosire in Irkutsk in cursul diminetii, aproximativ ora 07:40. Transfer la un restaurant local pentru micul dejun. Irkutsk a fost dintotdeauna un oras comercial, iar aici sunt conservate o multime de monumente arhitecturale din lemn si minunate biserici ortodoxe. Ne vom plimba de-a lungul strazilor principale ale orasului si vom admira atractii din secolul XIX: monumentul Alexander III, Casa Alba, Muzeul Local Lore, Biserica Mantuitorului - singura cladire care a supravietuit din Kremlin Irkutsk, Catedrala Znamensky.


ziua 12

Mic dejun. Astazi ne pregatim sa exploram zona Baikal intr-o maniera deosebita! Pe tot parcursul zilei ne vom bucura de peisaje inegalabile, iar un tren retro ne va conduce intr-un tur de-a lungul pitorescului lac pe o calea ferata cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase si sofisticate din lume. Fiecare kilometru este rezultatul unor lucrari de constructie complexe. Vom admira gara Circum-Baikal care a fost construita acum 100 de ani si frumusetea arhitecturii numeroaselor poduri si tunele. Splendorile naturii si povestile trecutului ne asigura o zi de neuitat. In timpul plimbarii, vom servi si pranzul (inclus). Revenim la hotel in cursul serii. Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.


ziua 11

Mic dejun. Astazi vom vizita Muzeul Taltsy, situat la 20 km de Listvyanka intr-un loc pitoresc pe malul raului Angara, un adevarat muzeu in aer liber unde ne vom familiariza cu stilul de viata al localnicilor regiunii Baikal. Aici vom descoperi arhitectura rusa intre secolele XVII-XX cu conace, scoli, turnuri si biserici vechi. Vom continua cu Muzeul Baikal unde ne vom delecta cu diversitatea speciilor de flora si fauna a lacului Baikal, dar si cu geologia si geografia sa. Ne vom scufunda virtual in apele lacului Baikal. Pranzul este inclus si se va servi la pachet. Vom merge cu telecabina catre Chersky Stone - un observator localizat la o altitudine de 728 metri. Din varful muntelui ne vom bucura de privelistea coplesitoare a lacului Baikal si vom admira de la inaltime orasul Listvyanka, izvorul raului Angara, Hamar-Daban, legendara stanca Shamanka, precum si trenul care trece prin vechea gara. Garantat veti face fotografii superbe!
ziua 13

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa AEROFLOT cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Moscova). Sosire la Bucuresti la ora 01:05 (26.07 sau 23.08).