Grecia

Informații de călătorie Grecia contextul COVID-19

Începând cu 14.07.2020, orele 06:00 toți turiștii trebuie să prezinte rezultatul testului molecular (RT-PCR negativ) COVID19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia; adițional la PLF - QR code.Update Grecia - Test Covid-19 obligatoriu si pentru sosirile pe cale aeriana!.

   

  Conform informatiilor comunicate astazi 25.07 pe www.mfa.gr, incepand cu ziua de Marti 28 Iulie, toti cetatenii romani si bulgari care calatoresc in Republica Elena (Grecia) pe cale aeriana in scop turistic, sunt obligati sa prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie.

  In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.

  *Este specificat ca turistii cu zbor pe datele de 28 si 29 Iulie care nu au avut timp suficient sa faca un test in Romania inainte de calatorie, vor fi testati la intrarea in Grecia de catre echipele medicale de acolo.

   

  Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

  Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene.

   

  Pentru calatoriile terestre exista deja aceasta regula de prezentare a unui test negativ efectuat cu 72 de ore inainte de calatorie iar din 28.07 se va aplica si pentru turistii care calatoresc pe cale aeriana.

   

   

  Prezentarea acestui test nu exclude obligatia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testarii aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

  Procedura completarii formularului PLF pe platforma https://travel.gov.gr/#/, ramane valabila pentru toti turistii straini indiferent de tipul de transport utilizat (aerian, naval, terestru).

   

  Aceasta procedura prevede ca la finalizarea completarii formularului/chestionarului se va primi pe email o confirmare de completare. Ulterior, se trimite un cod QR de catre autoritatile grecesti.

  Turistii trebuie sa aiba acest cod QR salvat pe telefon/printat astfel incat sa il poata prezenta la controlul vamal, la sosirea in Grecia. In cazul in care turistii nu au formularul electronic completat, se aplica o amenda de 500 euro/pasager.

  TROPICAL TOUR nu este raspunzatoare pentru regulile impuse de catre guvernele tarilor si informatiile de mai sus.

  Pentru mai multe detalii va rugam sa verificati in sursele avizate ale ambasadei/consulatelor. Aceasta indicatie este valabila pentru toate tarile. 

   

  Mai multe informatii despre calatoriile in Europa puteti gasi si aici: https://reopen.europa.eu/en 


  Anunț privind intrarea în Grecia prin frontiera terestră Kulata / Promachonas (BUS / CAR).
 • 1.Începând cu miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin stația de frontieră Kulata / Promachonas vor avea obligatia sa aiba asupra lor rezultatul NEGATIV al testului PCR pentru COVID-19 (în limba engleză), efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia.
 • 2. Completarea formularului PLF pe website-ul travel.gov.gr rămâne în continuare OBLIGATORIE. Acesta se poate completa cu minim 24 ore inainte de intrarea in Grecia.
 • 3. Se menține testarea aleatorie la punctul de frontiera(chiar daca rezultatul testului din Romania este negativ)
 • 4. În perioada 12.07 - 14.07.2020 ora 00:01 nu se mai pot completa formulare PLF. Călătorii care au formularele PLF emise pot în continuare să intre în Grecia prin Kulata / Promachonas, însă călătorii fără formular PLF nu vor avea voie să intre și ar trebui să își reprogrameze vacanța.
 • 5. Formularul PLF va putea fi completat din nou pentru accesul prin punctul de frontieră Kulata / Promachonas (BUS / CAR) incepand de Marti 14.07.2020 orele 00:01.

Incepand cu 1 iulie 2020, pentru intrarea turiștilor va fi obligatorie completarea Formularului de localizare a pasagerilor (PLF), ce face parte din Protocolul Sosiri Grecia vară 2020 (link detalii https://travel.gov.gr/#/), ca parte a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului Sars-COV-2.

Formularul de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), se aplică turiștilor care intră pe teritoriul Greciei cu transport rutier, acvatic și aviatic.

Toți călătorii sunt obligați să completeze on-line PLF-ul, formularul este disponibil aici https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR1fVS2Lei-C2JSMeprOP1pClujxRbt8NGaAhT64It18UICccWcAbv-Enj0#/form ), se completează cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în Grecia, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii în Grecia. La finalizarea completarii formularului, fiecarui calator i se va atribui un cod QR personal, care trebuie prezentat fie in forma fizica (tiparita) fie in format electronic (prin intermediul unui dispozitiv electronic mobil) imediat la sosirea in Grecia.

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul

• Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.

• Transfer catre zona în care se află personalul de screening și verificarea codului unic QR (răspuns rapid), fie în format electronic (QR pe care fiecare pasager îl primeste ulterior completarii PFL online, pe telefonul mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• Personalul de screening direcționează pasagerii, în funcție de codul QR al acestora, fie către zona de verificare suplimentară screening, fie spre ieșire (zona de preluare a bagajelor și controlul documentului de identitate).

Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testați pentru SARS-CoV-2 (de către o echipă medical autorizată) sunt obligați să se auto-izoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, pasagerii sunt direcționați către ieșirea din aeroport.

Protocol pentru sosirea la frontierele terestre

• Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în țară trebuie să prezinte completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF).

• Se va verifica documentul de identitate și codul unic de răspuns rapid (QR) de catre controlul vamal fiecărei persoane, fie in format electronic ( tel. mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• În funcție de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia vor fi direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară screening fie îngaduite să își continue călătoria până la destinația finală în Grecia, primind instrucțiuni utile în cazul în care apar simptome de infecție respiratorie, și recomandarea de a contaca imediat Organizația Naționala de Sănătate Publică (EODY).

Dacă persoanele care intra în Grecia intenționează să aibă multiple opriri (înnoptari în locații diferite) pe teritoriul grecesc, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile sanitare mobile EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control frontieră terestră.

Până când rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informații electronic EODY, conectat la registrul COVID (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului.

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare

• Sosirea pasagerilor care acceseaza poarta principală de intrare.

• Pasagerii care calatoresc în vehicule vor fi direcționați către o poarta secundară de intrare.

• Toți pasagerii sunt îndrumați către zonele în care personalul de screening va verifică codul unic de răspuns rapid (QR), pe care fiecare pasager îl prezinta fie în format electronic ( tel. mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• În funcție de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia pe mare vor fi direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară screening fie îngaduite să își continue călătoria până la destinația finală în Grecia, primind instrucțiuni utile în cazul în care apar simptome de infecție respiratorie, si recomandarea de a contaca imediat Organizația Naționala de Sănătate Publică (EODY).

Până când rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului.

NOTA:

Toți pasagerii trebuie să respecte măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică, unde se impune si este posibil).

Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informații electronic EODY, conectat la registrul COVID (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv).

Precizari importante:

Prezentarea formularul de localizare a pasagerilor (PLF) are ca scop reducerea timpului de asteptare prin formalitate vamala.

Testul screening se va face aleatoriu (ocazional), precum s-a efectuat începand din 15.06.2020.

Incepând cu 07.07.2020, toti pasagerii care nu au solicitat e-PLF la timp și sosesc în Grecia, vor fi amendați de autoritățile elene la sosire cu o amendă administrativă.
Bulgaria

Informații de călătorie Bulgaria contextul COVID-19

Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români, precum și pentru cetățenii Statelor Membre UE.


La intrarea în Republica Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, prezintă autorităților de sănătate publică de la frontieră o declarație pe proprie răspundere, prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19

Prin declarația pe propria răspundere menționată mai sus, persoana va preciza că:

 • Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.
 • Nu este pusă sub carantină.
 • A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.
 • Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
 • Călătorește pe propriul său risc.
 • Scopul călătoriei.
 • Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
 • Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.Cipru

Informații de călătorie Cipru contextul COVID-19

Începând cu 9 iunie, aeroporturile vor fi redeschise zborurilor către/dinspre 19 țări printre care și România. Pasagerii din România vor trebuie să prezinte, la intrarea în Cipru, dovada efectuării unui test COVID-19


Republica Cipru a urmat exemplul altor state și a implementat Formularul de localizare al Pasagerilor (PLF).

Acesta va trebui completat în mod obligatoriu, indiferent de categoria în care se încadrează țara de reședință a călătorului. De asemenea călătorii vor fi rugați să încarce certificatul care confirmă PCR negativ pentru COVID - 19. Detalii suplimentare referitoare la călătoriile în Cipru, precum și portalul pentru completarea formularului se regăsesc AICI

Începând cu 9 iunie, aeroporturile vor fi redeschise zborurilor către/dinspre 19 țări, după cum urmează:

 • Grupul A- Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia și Lituania;
 • Grupul B - Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia și Cehia.
 • Astfel, în perioada 9-19 iunie a.c., pasagerii din ambele grupuri vor trebuie să prezinte, la intrarea în Cipru, dovada efectuării unui test COVID-19, datat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Pasagerilor care nu dețin rezultatele testului le va fi refuzată îmbarcarea, cu excepția celor care prezintă dovada că nu există capacități de testare în țara de proveniență. Aceștia vor fi testați la sosire și obligați să se autoizoleze până la primirea rezultatelor testului. Costurile testării și ale zilelor de izolare vor fi acoperite personal.
 • După data de 20 iunie, pasagerii din țările din categoria A nu vor mai trebui să prezinte nici un certificat de sănătate la intrare. Obligativitatea prezentării acestuia va rămâne în vigoare pentru cetățenii din grupul B, printre care și România.Spania

Informații de călătorie Spania contextul COVID-19

Incepând cu 1 iulie 2020 toate persoanele care călătoresc în Spania din alte state, indiferent de naționalitate si vârstă trebuie să completeze un formular – Passenger Location Card (PLC) cu privire la călătoria lor în Spania.


Incepând cu 1 iulie 2020 toate persoanele care călătoresc în Spania din alte state, indiferent de naționalitate si vârstă trebuie să completeze un formular – Passenger Location Card (PLC) cu privire la călătoria lor în Spania.

Fiecare pasager trebuie să completeze formularul cu 48 de ore înainte de călătorie. Asigurați-vă că că ați completat formularul și semnați-l înainte de a zbura în Spania. Nu uitați că, după semnarea formularului, veți primi un cod QR asociat călătoriei dvs., Codul QR se poate imprima pe hârtie sau îl puteți salva pe telefonul mobil pentru a trece controlul sanitar al aeroportului.

Vezi videoclipul pentru a afla mai multe informații


Masuri de siguranta si preventie impotriva COVID-19In aceasta perioada, hotelurile au implementat proceduri imbunatatite de curatare si dezinfectare si vin cu noi masuri pentru a mentine oaspetii in siguranta.

Printre masurile implementate se numara:

 • dezinfectarea riguroasa a zonelor comune si a camerelor
 • curatarea si dezinfectarea instalatiilor de aer conditionat
 • punerea la dispozitia turistilor de produse dezinfectante
 • reorganizarea spatiilor comune (restaurante, baruri, lobby etc.) pentru a se putea respecta distanta de siguranta
 • dezinfectarea bagajelor la sosire
 • prelungirea orelor de masa pentru a se evita aglomerarea
Trulli

Alva Dona Hotels

Rixos Premium BelekTitanic Hotels

Kempinski HotelsAlaiye Resort & Spa Hotel

Hotel Steaua de Mare - Eforie Nord