Ekavi Apartments

Aghia Marina, Creta-Chania, Grecia

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Descrierea Hotelului


Facilități de top

Piscina

Wi-Fi zone publice

Plajă


Ekavi Apartments se află în Agia Marina (Creta-Chania) și oferă apartamente cu vedere la grădină. Se oferă acces gratuit la internet Wi-fi în spațiile publice.

Camerele confortabile de la Ekavi Apartments au pardoseală de gresie/ marmură, aer condiționat și Tv cu canale prin satelit. Fiecare cameră dispune de mașină pentru preparare cafea sau ceai și fierbător Camerele au balcon cu vedere la mare, la piscină sau la grădină. În camere există baie cu duș prevăzută cu foehn. Fiecare unitate de cazare include o chicinetă utilată cu frigider, plită de gătit și ustensile de bucătărie. Proprietatea oferă camere pentru familie cu o suprafață mai mare și un număr mai mare de paturi față de cele standard.

La proprietate există un snack-bar care oferă cafea, băuturi și gustări. Masa poate fi servită atât în interior, cît si în aer liber, pe terasă, în funcție de vreme. Oaspeţii îşi pot pregăti micul dejun şi alte mese şi le pot savura chiar pe balcon.

În cadrul proprietatății există piscină în aer liber pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bronzeze. Aceasta este prevăzută cu șezlonguri confortabile, prosoape și umbrele de soare.

Copiii se pot distra la piscina special amenajată pentru ei.

Oaspeții se pot relaxa în grădina frumos amenajată de la proprietate.

Ekavi Apartments are acces la o plajă publică. Pe plajă există șezlonguri și umbrele de plajă contra cost.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Chania, situat la o distanță de 27 km.

Cele mai apropiate atracții de Ekavi Apartments sunt: Portul vechi venețian din Chania - 7,5 km, Piața Municipală din Chania - 7,7 km, Cetatea Firkas - 9,0 km.

Împrejurimi

Puncte de interes

  • Cetatea Firkas - 9 km
  • Muzeul Maritim al Cretei - 9,1 km
  • Portul vechi venețian din Chania - 7,5 km
  • Piața Municipală din Chania - 7,7 km

Plaje în vecinătate

  • Agia Marina Beach - 200 m

Aeroporturi în apropiere

  • Aeroportul Internațional Chania - 27 km
Facilitati

Dotări camere

Chicineta
Vedere la piscină
Vedere la mare
Vedere la grădină
Ustensile de bucătărie
Plită de gătit
Frigider
Pardoseală de gresie/ marmură
Balcon
Fierbător
Mașină de cafea
Canale prin satelit
TV
Foehn
Baie cu dus
Aer conditionat

Facilități copii

Piscina pentru copii

Facilități proprietate

Apartamente
Terasa
Wi-Fi zone publice gratuit
Camere pentru familie

Masă

Snack bar

Piscină & outdoor

Gradina
Terasa
Umbrele de soare
Sezlonguri
Piscina exterioara

Plajă

Plajă publică
Plajă - la 200 m
Umbrele de plajă
Șezlonguri sau paturi de plajă

Opționale

Excursii optionale Insula Creta - Chania - tarife orientative

1.PALATUL KNOSSOS

Excursie în care vei descoperi impresionanta civilizaţie Minoică. Vei face o incursiune în istorie vizitând ruinele Palatului Regelui Minos din Knossos. După amiaza se petrece în Heraklion, capitala Cretei, unde ai ocazia de a face shopping și de a vizita orașul. Imaginează-ti sa fii în Paris si să nu vizitezi Turnul Eiffel. Similar este să fii in Creta si să nu vizitezi Knossos.

Tarif: Adulti: 45 euro, Copii: 23 euro

Intrarea in Palat: 6 euro pt. Adulti, Copii: gratis

 

 

2.SANTORINI

Santorini, frumoasa insula din sudul arhipelagului, cunoscută datorită fenicienilor, a vulcanului care a erupt in secolul al XV lea i.Hr., cunoscută ca fiind ultimul loc in care a trăit Homer, este o excursie pe care nu trebuie să o pierzi. In Santorini se face turul insulei, oprind in orasele Oia si Fira, capitala insulei.

Tarif: Adulti: 157 euro

 

 

3.CHEILE SAMAREI

Nu trebuie sa ratati Cheile Samariei, este cel mai lung defileu din Europa si ofera un peisaj spectaculos. Traseul incepe de la Xyloskalo, are 18 km si mergand pe jos se parcurge in 6-8 ore. Pe traseu veti vedea biserica bizantina aflata in „Samaria” - satul pustiu din mijlocul cheilor, „Sideroportes” (portile de fier), cea mai frumoasa zona a traseului, unde cheile au o latime de 3m si o inaltime de 600m. La final, se viziteaza satul Aghia Roumeli si se pleaca cu barca spre Chora Sfakion sau Sougia.

 

 

4.INSULA GRAMVOUSA SI LAGUNA BALOS

Croaziera va incepe din portul Kissamos.Dupa traversarea golfului si a pesterei despre care se spune ca a fost un mare santier naval, veti putea admira fenomenul geologic de ridicare treptata si tasare a pamantului Cretei, insula care in decursul timpului s-a ridicat din mare cu 6-9 metri in partea de vest si s-a scufundat in partea de est. Prima oprire este pe insula Gramvousa unde se vizita castelul venetian. Urmeaza oprirea in laguna Balos, unde dupa debarcare, veti vizita laguna si veti inota.

Tarif: Adulti din Rethymno =57 euro; din Chania =47 euro

 

 

5.ELAFONISI

Inca o excursie pe care nu o puteti rata este cea la Elafonisi. Prima oprire se face pentru a vizita pestera Agia Sofia.  Urmeaza plaja Elafonisi, cea mai populara plaja din Chania. Veti afla legenda acestor locuri si veti putea vedea numeroase specii de plante si animale pe cale de disparitie. Un alt obiectiv important este Manastirea Chrisoscalitissa, construita in timpul ocupatiei venetiene si micuta asezate de pescari ce dateaza din perioada minoica de mijloc. Ultima orpire va fi la Elos Village.

Tarif : Adulti = 38 euro

 

 

Nota: Tarifele sunt cu titlu informativ, pot suferi modificari.

 

ATENTIE! Tarifele excursiilor optionale sunt informative si se pot modifica.

Obiective turistice

CHANIA – exoticul accesibil!

Chania este unul din cele mai mari oraşe ale insulei Creta, locul unde cu siguranţă veţi dori să vă intoarceţi, odată ce l-aţi explorat. Când spunem Chania, ne gândim la faimosul port Veneţian, străduţele inguste cu magazine cochete, terasele si restaurantele de pe malul mării si atmosfera desprinsă parcă dintr-o operă de Shakespeare dar presărată cu elemente puternice ale tradiţiei cretane.

Oraşul abundă in mixtura de elemente de arhitectură Veneţiană si Turcească ce se regăsesc in clădirile vechi, care de-a lungul timpului au fost parţial distruse de jafuri sau războaie.

Temperatura in Chania nu difera de cea de pe restul insulei Creta, asadar, din luna aprilie si pana tarziu in luna octombrie, turistii se pot bucura de razele soarelui Cretan.

Mâncarea:

Mâncarea din această zonă nu se deosebeşte cu mult de cea servită in celelalte părṭi ale insulei. Numeroasele taverne şi restaurante de pe malul mării, servesc produse specific cretane, cum ar fi „stifado” – mâncare din iepure sau vită, cu multa ceapă şi verdeṭuri, „loukoumades” – plăcintele cu brânză, inmuiate in miere sau, pentru cei ce preferă mâncărurile mai deosebite recomandăm „saligkaria” sau melcii fierṭi, serviṭi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Dar Chania are câte ceva de oferit pentru fiecare, astfel, turiştii mai pretenṭioşi pot găsi şi produse din bucătăria internaṭională, sau mâncăruri din peşte proaspăt – doradă, peşte spadă, fructe de mare – calamari, caracatiṭe, scoici sau homar. 

Vă recomandăm insă, să gustaṭi si din produsele naturale, servite la tavernele din satele Samonas sau Armeni. Taverna Eagle’s Nest (cuibul vulturilor) ce se gaseşte in satul Samonas, la est de oraşul Chania, serveşte produse greceşti, gătite cu ingrediente din curtea proprie – pui şi găini crescuṭi de către proprietari şi legume din grădina proprie. Cei ce doresc să servească un prânz aici, trebuie să sune in prealabil pentru ca proprietarii să aibă timp sa pregătească mâncarea dorită.

 

Shopping:

Cretanii şi implicit locuitorii din zona Chania sunt renumiṭi pentru produsele deosebite de marochinărie, multe dintre ele, unice şi originale. Aici puteṭi găsi numeroase magazine cu genṭi, portofele, curele, pantofi şi chiar haine de piele la preṭuri accesibile.

Să nu uităm de faimosul ulei de măsline din această zonă, care presat la rece, vă oferă cel mai bun gust pentru o masă sănătoasă. Tot in Chania puteṭi găsi şi brânza feta, diferite condimente, miere, dulceṭuri sau rahat, toate fiind suveniruri ideale pentru cei dragi.

 

Cluburi si baruri:

La capitolul distracṭie, Chania are câte ceva de oferit pentru fiecare – de la cluburi unde puteti asculta ultimele hit-uri internaṭionale, până la pub-uri cu muzică grecească live, baruri de karaoke, etc. Majoritatea cluburilor se găsesc in zona portului. Printre cele mai cunoscute se numără: Mylos Club, Klik Disco sau Private Night Club.

 

Plaje:

Zona Chania abundă in plaje deosebit de frumoase, atât de nisip cât şi pietricele, ape turcoaz şi limpezi care le oferă iubitorilor de snorkeling experienṭe de neuitat.

Printre cele mai deosebite plaje se numără:

  • Elafonissi – situată la 76 km vest de oraşul Chania. Elafonissi este de fapt o prelungire a uscatului in mare, care de multe ori, datorită fluxului mării, pare a fi o insulă independentă de Creta. Din anul 2000, Elafonissi a fost trecută pe lista zonelor protejate din Europa. Nisipul de aici este foarte fin, de culoare albă, cu particule roz.
  • Laguna Balos si Gramvousa – este probabil una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, cu nisip alb si fin si cu particule de nisip roz si ape adanci si turcoaz.
  • Agia Marina, unde se află cele mai multe hoteluri din zona Chania. Aceasta este situată la 9 km vest de oraş şi este compusă din două părṭi: partea de vest, aproape de portul Platanias unde veṭi găsi numeroase golfuri artificiale, este perfectă pentru inotătorii cu experienṭă şi partea estică (zona Stalos) unde se intinde o plajă superbă cu nisip fin şi intrare lină in apă, perfectă pentru familiile cu copii.
  • La 6 km vest de Chania, se afla satul Glatas cu minunata plajă Kalamaki, cu ape limpezi şi nisip fin.
  • plaja Glaros, unde turiştii se pot bucura de numeroase facilitaṭi.
  • Plaja Stavros este o alta minune a zonei Chania, fiind locul unde au fost filmate numeroase scene din filmul “Zorba Grecul”. Se afla in apropierea satului pescaresc cu acelasi nume, in peninsula Akrotiri.
  • Plaja Paleochora – este preferata de tinerii in cautare de distractie si iubitorilor de sporturi de apa. Aici se gasesc numeroase taverne si baruri.

 

10 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi:

  1. Moscheea Ienicerilor – aflată chiar in portul oraşului, este dovada clară a ocupaṭiei otomane. Astăzi, aici se organizează din când in când diferite expoziṭii de artă.
  2. Vechiul Port Veneṭian – bătrân, romantic şi plin de viată, portul este locul ideal pentru o plimbare de seară, unde puteṭi savura şi o masa de peşte proaspăt la una din taverne
  3. Piaṭa Centrală – construită in 1911, aici puteṭi găsi de la peşte şi fructe proaspete, până la suveniruri, produse de artizanat, ulei de măsline, măsline şi condimente
  4. Gradina botanica din Chania – proiectata de Pasa Reouf aceasta gazduieste unele din cele mai exotice specii de plante. O adevarata desfatare pentru iubitorii de verdeata.
  5. Insula Gramvousa şi laguna Balos – aici cu siguranṭă veṭi avea impresia că aṭi ajuns pe una din plajele din Maldive, cu nisip alb ce se amestecă cu particule fine de nisip roz si apă turcoaz – un adevărat peisaj exotic.
  6. Plaja Elafonisi – sau in traducere „insula căprioarei” – se află in partea de sud-vest a insulei şi oferă imaginea spectaculoasă a unui loc magic, cu nisip alb, fin şi ape turcoaz.
  7. Superbul Platou Omalos poate fi destinaṭia pentru o excursie minunată cu plecare din Chania. Intrarea dinspre şoseaua principală se numeşte Neratzoporta, iar pe drumul de urcare veṭi intâlni un sat parcă rupt din cărṭile poştale, numit Lokki. Opriṭi-vă pentru a face câteva poze şi pentru a respira aerul curat al munṭilor.
  8. Cheile Samariei – cel mai lung defileu din Europa.
  9. Vizitaṭi oraşul Rethymnon, unde puteṭi admira construcṭiile in stil Veneṭian. Rethymnon se află la o distanṭă de o oră de oraşul Chania şi există şi autobuze care fac legătura intre cele două.
  10. Petreceti o zi intreagă in cel mai mare aquapark din zonă – Limnoupolis – situat la aproximativ 7 km de oraşul Chania.

 

Obiective turistice importante:

  • Muzeul de Arheologie – aici se găsesc cele mai valoroase exponate găsite de-a lungul timpului in zonă. Muzeul deṭine o bogată colecṭie de ceramică, mozaicuri şi sculpturi superbe. Clădirea muzeului a fost cândva Biserica Veneṭiană San Francesco, transformată mai târziu in Moschee.
  • Muzeul Naval – situat intr-unul din turnurile fortăreṭei Firkas – cu o colectie impresionantă de navomodele şi descrieri ale bătăliilor navale ce au avut loc in largul coastelor insulei Creta

 

Excursii optionale:

Palatul Knossos – este cu siguranta locul pe care nu trebuie sa il rateze nici un turist ajuns pe insula Creta. Este dovada vie a existentei Civilizatiei Minoice din Creta.

Cheile Samariei – este cel mai lung defileu din Europa. Traseul incepe la Xyloskalo, are 18 km si dureaza intre 6 si 8 ore. Pe parcursul acestui traseu se viziteaza si o manastire si numeroase sate traditionale din zonele de munte ale insulei.

Santorini – nu ratati o zi in minunata insula care se spune ca este vechea Atlantida. Aici va veti bucura de peisaje unice. Optional se poate face o plimbare cu barca, in jurul vulcanului.

Insula Gramvousa si Laguna Balos – Croaziera incepe din Portul Kissamos iar prima oprire are loc pe insula Gramvousa unde se viziteaza Castelul Venetian. Urmeaza apoi Laguna Balos unde turistii au parte de timp liber pentru a inota in apele turcoaz ale acesteia.

Plaja Elafonisi – in aceasta excursie se viziteaza si Pestera Agia Sofia, urmand apoi cateva ore de baie si plaja in unul din minunatele locuri de pe aceasta insula.